15-годишният Иван Д. и скоро навършилият пълнолетие Делчо М. са задържани

...
15-годишният Иван Д. и скоро навършилият пълнолетие Делчо М. са задържани
Коментари Харесай

Задържаха двама тийнейджъри за побоя над самотник край Димитровград

15-годишният Иван Д. и скоро навършилият пълноправие Делчо М. са арестувани за побой над мъж в димитровградското село Странско, оповестиха от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Хасково.

Вчера в 15:40 часа в ръководството е получен сигнал от кмета на селото. Той съобщил, че е открит пребит самотно живеещ мъж на 67 година в дома му. Незабавно потърпевшият е превозен в хасковската болница за лекуване, с заплаха за живота.

В хода на извършените оперативно-издирвателни действия, полицейските чиновници са задържали като съпричастни 15-годишен от същото село и преди малко навършилият пълноправие юноша от село Длъгнево, познайник на служителите на реда.

Мярката им на задържане е до 24 часа по формираното досъдебно произвеждане за нанасяне на междинна телесна щета, за което е планувано наказване до 6 години.

18-годишният комшия на жертвата Митко Симеонов заяви, че 67-годишният Филчо Филев е пребит поради цигара. 

Комшията Митко Симеонов съобщи, че той бил измежду първите, които са видели Филчо на улицата в неделя денем. Мъжът едвам ходел и бил оцапан с кръв, пише haskovo.net.

„ Видяхме го, че кърви през ушите и през носа. Веднага се обадихме на кмета да пристигна да го вземе и да се обади на кварталния да пристигна тука да изследва “, сподели Митко. Той съобщи, че комшията му Филчо самичък си споделил, че е бил обичай от по-голямото момче.

Според локалните Делчо е проблематичен, употребява опиати и към този момент бил осъждан. През ноември изтекло наказването му пробация, което му било наложено за сходен случай, само че с съдбовен край, като при случая обаче той към момента бил малолетен. Преди живеел в Длъгнево, само че от към година се преместили в Странско с татко си.

Хората от Странско настояват, че Филчо има леки психологични проблеми, само че го разказват като извънредно добър човек и настояват, че в никакъв случай не е създавал проблеми.

На мястото през вчерашния ден дошъл кметът на село Странско Хубен Пончев, който заварил Филчо обезобразен и с подута глава. Той извикал служители на реда и кола за спешна помощ, с която потърпевшият бил откаран в болничното заведение Хасково. Управникът уведомил и сестрата на Филчо, която живее в Минерални бани.

Кметът съобщи, че евентуално двете момчета са гостували в къщата на Филчо и са пили алкохол, тъй като служителите на реда намерели празна бутилка от уиски и две чаши, които взели за отпечатъци.

„ Изглежда са пийнали и като са се напушили им е станало драго да го набият индивида “, разяснява кметът.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР